fredag 11 juli 2014

Trött på alla kvitton som ligger och skräpar? Spara dem digitalt istället.



Är du som precis som jag, och ständigt vill ha ordning och reda bland alla dina papper i hemmet? Kvitton är ju dock något som har en tendens att lätt komma i ordning. Hur ofta har man inte fått vända upp och ner på varenda låda i hela huset, bara för att sedan rota i plånbokens allra djupaste vrår efter ett specifikt kvitto? Känner du också igen det? Då kanske sparakvittot.se kan vara något att kolla in.

Sparakvittot.se är en tjänst på internet som ägs av bolaget Findity AB. Precis som namnet antyder så är det en tjänst man kan använda för att spara och organisera sina kvitton på internet.


Hur fungerar det då? Jo först och främst går man in på sparakvittot.se och skapar ett konto på sidan. När det är klart kan man ladda ner deras app, som finns till både Android och Iphone. Med den kan man sedan ta foton på sina kvitton. Dessa kvitton sparas sedan till ditt konto på Sparakvittot och du kan även logga in på deras sida för att få tillgång till dem.
Detta är ett väldigt smidigt sätt att hålla alla sina kvitton samlade på ett och samma ställe. Man kan även organisera sina kvitton, genom att lägga dem i olika kategorier. Det går även att lägga till information om var och när man köpte varan, samt lägga in påminnelser. Vilket är smidigt om man vill hålla koll på hur lång garantitid som återstår. Eller hur många dagar det är kvar tills man ska lämna tillbaka varan, om man har köpt den på öppet köp.



Det går även att spara kvitton digitalt direkt i kassan på en butik, om den är ansluten till tjänsten. Det är bara att säga till att man vill ha ett digitalt kvitto samt att visa upp en ID-handling, när man köper varan. I dagsläget är det inte många butiker som erbjuder tjänsten men Sparakvittot lovar att fler och fler butiker ansluter sig till tjänsten allteftersom.


2 kommentarer:

  1. Detta var riktigt smart. Jag är ju som du vet en sådan som avskyr o ordning och vad passar inte bättre än detta då :)

    SvaraRadera
  2. Ja tyckte det jag också. Så hoppas verkligen att fler och fler butiker ansluter sig till tjänsten. Dessutom är det ju riktigt praktiskt för miljön :)

    SvaraRadera