onsdag 16 juli 2014

Dagens apptips: QuizUp



Att frågesportsappar till smartphones som tillexempel Quizkampen är riktigt populärt nu för tiden har väl knappast undgått någon. Vilket kanske inte är så konstigt då det är ett roligt tidsfördriv som dessutom är allmänbildande, vad kan man mer begära? Idag tänkte jag tipsa om min personliga favorit bland frågesportsappar, nämligen QuizUp.

QuizUp finns att ladda hem till både Iphone och Android, och fungerar i grund och botten liknade sina konkurenter med ett enkelt upplägg som går snabbt att ta till sig. När man installerat appen så är det bara att skapa en användarprofil, och sedan kan man börja sätta sina kunskaper på prov mot andra spelare världen över. Antingen kan man söka efter sina vänner via Facebook, eller så kan man välja ett ämne och utmana en slumpvis vald spelare, i snabba matcher innehållande sex frågor vardera.


Vad som är så bra med QuizUp är att utbudet av ämnen är väldigt stort. Här finns allt från naturvenskap, geografi och historia till musik, film och spel, och det tillkommer ständigt nya frågor. Dessutom finns även andra ämnen som sällan brukar vara med i andra liknande frågesportsappar, som tillexempel mattefrågor, ordkunskap och ett logoquiz.

En annan rolig sak är att ju mer man tävlar i en specifik kategori så tjänar man ihop erfarenhetspoäng, som gör att man går upp i nivå i just den kategorin. Vilket gör att man sedan förs samman med spelare på samma nivå, så motståndet oftast blir någorlunda jämt.


Så om du just nu sitter på en lång tågresa eller väntar på din tur i kön till banken, tycker jag verkligen du ska testa QuizUp. Vem vet kanske möts vi där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar