lördag 12 juli 2014

Titta på amerikanska Netflix ifrån Sverige.



Netflix är en av världens största ”Video on demand” tjänster på internet. Där man för en kostnad per månad får streama obegränsat med filmer och serier från deras tjänst. Personligen tycker jag att Netflix fungerar väldigt bra, då de har ett mycket större utbud än konkurrenterna, samt att tjänsten är väldigt användarvänlig. Men dock så lämnar utbudet i Sverige en hel del att önska, då bara en bråkdel av de filmer och serier som visas på den amerikanska tjänsten finns att tillgå här.

Lyckligtvis går det att få tillgång till hela det amerikanska utbudet härifrån Sverige. Det är väldigt enkelt och snabbt fixat, och dessutom alldeles lagligt! För att få tillgång till det amerikanska utbudet finns det några vägar att gå. Det enklaste sättet är att använda sig utav speciella tillägg till sin webbläsare.

Tilläggen fungerar som så att de lurar Netflix att tro att du surfar in på tjänsten från en amerikansk IP-adress. Här tänkte jag berätta om ett tillägg som heter Media Hint.

För att använda Media Hint, behöver du använda någon av följande webläsare Google Chrome eller Firefox, samt ha ett aktivt Netflix-konto.  Då är det bara att ladda hem Media Hint till respektive webbläsare.




När du har installerat det. Går du in på tillägg i respektive webbläsare, och aktiverar Media hint, och så var det klart. Sen är det bara att surfa in på Netflix med ditt vanliga konto, och så länge Media Hint är aktiverat så har du tillgång till det amerikanska utbudet.

Om du använder Chrome så kan jag även tipsa om ett annat tillägg vid namn Hola som fungerar på liknande sätt. Jag tycker dock personligen att Hola är lite smidigare att använda. Men det är en smaksak.

Hola tillägget hittar du här: https://chrome.google.com/webstore/detail/hola-better-internet/gkojfkhlekighikafcpjkiklfbnlmeio?utm_source=chrome-ntp-icon

OBS: Kom ihåg att när Media Hint är aktiverat går det inte att titta på filmer och serier via Netflix med svensk text. För att göra det måste du stänga av Media Hint-tillägget, och då har du tillgång till det svenska utbudet precis som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar