måndag 29 september 2014

Så delar du stora filer online


I dagens informationssamhälle där mycket ständigt digitaliseras, är det ju praktiskt att kunna dela med sig av filer och dokument på ett smidigt sätt. Att skicka filer över mail, eller dela dem över social medier är ju då oftast väldigt praktiskt om det rör sig om något enstaka dokument eller en bild.


Men ibland vill man ju kunna dela med sig utav större filer till andra, Som tillexempel videoklipp eller många bilder på en gång, och då blir det genast mycket bökigare speciellt om man inte har tillgång till en egen FTP-server. Lyckligtvis finns det mycket enklare alternativ att tillgå. yourfilelink.com är ett sådant.

YourFileLink är en gratis tjänst på internet som är till för att dela stora filer online på ett snabbt och smidigt sätt. Dem har ingen begränsning hur många filer man kan dela, och dem kan vara så stora som upp till 5 GB styck. Dessutom behöver man inte heller skapa något konto för att använda tjänsten. Kan det bli mycket smidigare?




Det fungerar så att man går in på sidan och väljer en fil från hårddisken som man vill dela, sedan trycker man på "upload", och så laddas filen upp på deras servrar (Om det är en stor fil man vill dela kan det ta ett tag att ladda upp den).
När upplandningen är klar kommer man till en sida som ser ut som bilden ovan. Här tilldelas man två länkar. Den översta använder man för att dela filen, då inga andra än de som har tillgång till den länken kan se filen. Filen ligger sedan kvar permanent på deras servrar, och om man senare inte vill ha den kvar där, använder man sig av den undre länken för att ta bort den. Så det är viktigt och spara både dessa länkar innan man stänger ner fönstret.

Jag kan varmt rekommendera denna tjänst då den är snabb och stabil. Dessutom kan du även använda den om du vill dela många filer på en gång, tillexempel en mapp med bilder. Då är det är det bara att packa ner mappen i en ZIP-fil och ladda upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar